Om Petra 

Med ekonomisk utbildning i botten jobbade jag mina första år inom order och försäljning, men sökte mig sedan vidare mot vård och omsorg. Målsättning och intresset för människor inspirerade mig att vidareutbilda mig som pedagog, KBT- och samtalsterapeut och som diplomerad Doula ger jag stöd och rådgivning under graviditet och förlossning.

Jag har arbetat med människor inom olika yrkeskategorier och märkt att vi trots våra olika personligheter, förutsättningar och livsvillkor kan förändra vår tillvaro. Vi kan påverka våra liv om vi förändrar våra tankar om oss själva och därmed ändrar våra beteenden.

Nyfikenheten överlag är nog det som driver mig mest samt frågan om hur man kan man förändra det man vill förändra? Vad gör man när tankarna har fastnat och tar all fokus och energi?

Med andra alternativa tankar hur man skulle kunna tänka för att må bra, och med ett bredare perspektiv till dig själv och till människorna i din omgivning, kan jag hjälpa dig att hitta balans och tillit till dig själv och i relation till andra.

Utbildningar:
 • Diplomerad KBT- och samtalsterapeut, Cady, Göteborg, 2014
 • ACT, Contar, Stockholm, 2016
 • Diplomerad Doula, Förlossningsgruppen, Göteborg, 2016
 • Filosofi magisterexamen, Grundskollärarexamen, Göteborgs Universitet, 2003
 • Innehar F-skattesedel
Kontakt:
Petra Ecke
Mobil: 073-6782741 
mail: info@petraecke.se

"Vårt liv nu bestäms inte av vad vi gjorde igår,
utan av det vi bestämmer oss för att göra idag ,
så välj din morgondag!"

Om Susanne

Välkommen till Samtalsterapi med Susanne Ecke - Beteendevetare och Terapeut

Jag är en erfaren samtalsterapeut baserad i Mijas, Spanien. Sedan 2003 har jag bland annat arbetat med ungdomar på behandlingshem, kurator på företagshälsovård, med patienter med kroniskt smärta på Borås Lasarett, på ätstörningsklinik och idag arbetar jag som kurator på Scandinavian Rehab Center och i mitt eget företag. Mitt mål är att du med hjälp av samtal hittar vägar och verktyg till det liv du vill leva.

Mina Tjänster:

Jag erbjuder samtal både på plats och via videolänk. Med en bred utbildning inom terapiformer som KBT (Kognitiv Beteendeterapi), KBT-E (Kognitiv Beteendeterapi vid ätstörningar), ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och MI (Motiverande Samtal) är jag rustad att stödja dig i en mängd olika områden, såsom:
 • Ångest, oro, depressiva tankar
 • Stress och utmattning
 • Relationsproblem
 • Fobier och rädslor
 • Sorgbearbetning
 • Livsförändringar och övergångar
 • Beroende och medberoende
 • Problem med förhållande till kropp och mat

Min Syn på Samtalen:

Jag känner en stor ödmjukhet inför modet det krävs och hur svårt det kan vara att ta steget till att dela sina tankar och svårigheter med någon annan. Min önskan är att du ska känna dig trygg i samtalen och med min tystandsplikt och att vi utgår från vad som viktigt för dig just då. Samtalen kan vara en möjlighet för dig att utforska och förstå dig själv och vad som fungerar för just dig. Det är ett steg mot att ta dig själv på allvar och jobba för att må så bra som möjligt.

Varför SamtalsTerapi:

SamtalsTerapi är ett sätt att gå från grubblerier till handling. När du sätter ord på dina tankar och känslor, skapas möjligheter. Det hjälper dig att lära känna dig själv, förtydliga vad som är viktigt för dig, och vad som är meningsfullt. Tillsammans utforskar vi vägen till ett rikare och mer tillfredsställande liv.  Jag ser fram emot att utforska dessa möjligheter tillsammans med dig.

Kontakta mig:

susanne@samtalshjalp.se

+34679394098 (samtal och WhatsApp)

+46763288977 (samtal och sms)